lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

szarlotka 9.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Najłatwiejsze ciasto świata tak tak tak................ :)

szarlotka 9. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

szarlotka 9.

 

 

 

  • cukier puder 150 gram do ciasta

 

 

  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

 

  • 3 żółtka do ciasta

 

  • 3 białka do bezy

 

  • 150 gram cukru pudru do bezy

 

  • skórka cytrynowa do bezy

 

  • mus jabłkowy 1 litr domowy można też kupić w skleinie gotowy
  • lukier
  • 150 gram cukru pudru
  • 3 łyżki kakao rozpuszczalne
  • 1 łyżka-2 wody

Sposób przygotowania:

szarlotka 9.
Do miski wsypujemy mąkę dodajemy 3 żółtka i cukier puder z proszkiem do pieczenia .Margarynę kroimy w wiórka i zagniatamy ciasto. Włożyłam do ceramicznego naczynia do zapiekania wysmarowanego margaryna i posypanego mąką i nakłułam widelcem dosyć gęsto . Na ciasto wyłożyłam mus jabłkowy .Białka ubiłam z cukrem pudrem i wsypałam 2 łyżeczki skórki cytrynowej .Wyłożyłam na mus jabłkowy. Piekłam 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu polałam lukrem kakaowym.
szarlotka 9.
Upieczone ciasto troche za mocno beza się spiekła
szarlotka 9.
Beza idzie na sam konec na górę musu jabłkowego
szarlotka 9.
litr musu jabłkowego najmniej trzeba mieć
szarlotka 9.
Ciasto widelcem jedno obok drugiego robimy dziurki