Mała mi97

Mała mi97

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Szarlotka Ani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W sam raz na niedzielne popołudnie.

Szarlotka Ani

Składniki:

Szarlotka Ani

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka Ani
Masło utrzeć , dodać jajka i cukier. Ucierać do białości, dodając przesianą mąkę, śmietanę i proszek. Dobrze wyrobić ciasto ręką, następnie podzielić na dwie części i jedną równo rozłożyć na blasze. Podsmażyć jabłka. Ciasto posmarować po wierzchu masłem lub margaryną i posypać bułką tartą. Obrane i podsmażone jabłka rozłożyć na dolną warstwę ciasta. Przykryć drugą częścią ciasta i posmarować jajkiem. Piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni