wojtuś

wojtuś

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Szarlotka bez cukru

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

masło posiekać z mąką, dodać sól, jajka i smietane, w której należy rozpuścić drożdże.

Szarlotka bez cukru

Składniki:

Szarlotka bez cukru

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka bez cukru
Masło posiekać z mąką, dodać sól, jajka i śmietanę, w której należy rozpuścić drożdże. Wyrobic ciasto i wstawic do lodówki na ok. 1 godzinę. Ciasto podzielić na 2 części. Rozwałkować, yłożyć jedna część na wysmarowanej blasze, na to pokrojone jabłka, przykryć drugą częścią ciasta. (Jeżeli ciasto zbyt się lepi podsypać mąką). Piec do zrumienienia.