kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

szarlotka kakaowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

pyszne placek o ciemnym kolorze

szarlotka kakaowa

Składniki:

szarlotka kakaowa

 

  • 500 gram maki
  • 5 jajek
  • 300 gram cukru
  • 4 jabłka
  • szklanka oleju
  • 2 łyżki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • cukier waniliowy
  • łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

szarlotka kakaowa
jajka ubić z cukrem. make przesiać wymieszać z proszkiem, sodą, kakao i dodawać na przemian z olejem. na koniec cukier waniliowy i cynamon. jabłka pokroić na drobne kawałki. i dodać do ciasta. piec 45 minut w 180 stopniach.