Kuchniamaryny

Kuchniamaryny

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Szarlotka luksus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna szarlotka na kruchym spodzie ciasta, można podawać na ciepło z gałką lodów :) Smak jej zachwyci każdego .

Szarlotka luksus Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szarlotka luksus

 

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka luksus
Do miski włożyć skladniki na spód ciasta wyrobić rękoma, i uformować kulkę na chwilkę włożyć do lodówki do schłodzenia, w tym czasie jabłka obrac, pozbawić gniazd i pokroic na ósemki potrzec na tarce o dużych oczkach. Przygotować kruszonkę, wszystkie składniki zagnieś ć wyrobić w dłoniach kulkę. Wyjąć ciasto z lodówki, włożyć kulkę na kruszonkę do lodówki. Tortownicę 28cm śr. wyłozyc papierem wyłożyć dno ciastem na górę wyłożyć jabłka wyrównać delikatnie, posypać cynamonem i położyć kruszonkę, skubając palcami, włożyć do piekarnika i piec na drugiej szynie od dołu w temp 170st 40minut.   
Szarlotka luksus
jabłka potarte lub rozdrobnione w robocie
Szarlotka luksus
na spód ciasta wyłożyć jabłka i posypać skubana kruszonką
Szarlotka luksus
Gotowa szarlotka, można serwować z gąłką lodów