Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Szarlotka na ciepło z lodami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

połaczenie zimnego i ciepłego na jednym talerzyku

Szarlotka na ciepło z lodami

Składniki:

Szarlotka na ciepło z lodami

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka na ciepło z lodami
Margaryne posiekać z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać sól, żółtka i wyrobić na ciasto. Podzielić na dwie części. Jabłka obrac i zetrzeć na tarce. Połowę ciasta rozłożyć na blasze, na nia wyłożyć starte jabłka i posypac cynamonem. Druga połowę ciasta rozwałkować i przełożyć na jabłka. Piec około 1 godzinę w 180 stopniach. Posypac cukrem pudrem i podawać na ciepło z lodami. Udekorowac bitą śmietana i listkami mięty.