Sposób przygotowania:
Szarlotka na cieście kruchym
Ciasto: Jajka + żółtka rozetrzeć z cukrem. Margarynę z lodówki posiekać nożem z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać do tego jajka i zarobić ciasto. Dać do lodówki na minimum pół godziny.
Połowę ciasto rozwałkować i posypać je bułką tartą wyłożyć jabłka starte na tarce i posypać cynamonem.
Na wierzch zetrzeć na tarce resztę kruchego ciasta.
Kiedy mamy mało jabłek można na nie dać budyń śmietankowy. Fajnie się komponuje a na gorąco jest naprawdę wyśmienite.
Po upieczeniu ( ok. 45min. 180 stopni ) posypać cukrem pudrem
Połowę ciasto rozwałkować i posypać je bułką tartą wyłożyć jabłka starte na tarce i posypać cynamonem.
Na wierzch zetrzeć na tarce resztę kruchego ciasta.
Kiedy mamy mało jabłek można na nie dać budyń śmietankowy. Fajnie się komponuje a na gorąco jest naprawdę wyśmienite.
Po upieczeniu ( ok. 45min. 180 stopni ) posypać cukrem pudrem