misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Szarlotka na sucharach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nietypowa szarlotka - bardzo pyszna i banalnie prosta w wykonaniu.

Szarlotka na sucharach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szarlotka na sucharach

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka na sucharach
Suchary skropić rumem lub herbatą i ułożyć w keksówce. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Na patelni roztopić masło. Wrzucić jabłka, cukier i cynamon. Smażyć do miękkości (około 15 minut). Masę jabłkową przełożyć do keksówki.Lekko docisnąć. Piec 30 minut w średnio nagrzanym piekarniku. Podawać na ciepło z bitą śmietaną. Smacznego!!
Szarlotka na sucharach
Jabłka przesmażyć z cukrem i cynamonem na roztopionym maśle.
Szarlotka na sucharach
Dno i boki formy wyłożyć sucharami i napełnić masą jabłkowa.