eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Szarlotka przesypywana

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szarlotka, szarlotka, szarlotka, szarlotka

Szarlotka przesypywana

Składniki:

Szarlotka przesypywana

 

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka przesypywana
Składniki wymieszać ze sobą. Podzielić na 3 równe części. Owoce obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć, doprawić cukrem i cynamonem, odsączyć sok. Formę natłuścić i oprószyć bułką tartą. Na dnie wyłożyć najpierw pierwszą część sypkiej mieszanki. Na niej ułożyć część jabłek, potem posypać je drugą częścią mieszanki. Ułożyć jabłka. Posypać składnikami sypkimi. Na koniec na wierzchu ułożyć wiórki masła. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.