Sposób przygotowania:
Szarlotka pyszotka
Masło o temperaturze pokojowej utrzeć
z cukrem i cukrem waniliowym na krem, dodając po jednym jajku. Mąkę przesiać ze szczypą soli, kakao, cynamo-
nem i proszkiem do pieczenia, dodawać po łyżce do masy maślanej, wyrobić na jednolite ciasto.mieszając, drewnianą łyżką' całe jajka icukiel a gdy'masa zacznie
się gotować, wsypać torebkę budyniu
dalej mieszając, dodawać bakalie oraz otartą skórkę z cytryny. Tortownicę wyłozyć namoczonymi w kawie herbatnikami
biszkoptami, Nastepnie wylać masę serową i wyrównać nożem, a gdy ostygnie - wstawic do lodówki.
Z wierzchu polać polewą czekoladową lub przybrać, owocami i zalać teżniejącą galaretką Wstawić do lodówki na2-3 godzny.
z cukrem i cukrem waniliowym na krem, dodając po jednym jajku. Mąkę przesiać ze szczypą soli, kakao, cynamo-
nem i proszkiem do pieczenia, dodawać po łyżce do masy maślanej, wyrobić na jednolite ciasto.mieszając, drewnianą łyżką' całe jajka icukiel a gdy'masa zacznie
się gotować, wsypać torebkę budyniu
dalej mieszając, dodawać bakalie oraz otartą skórkę z cytryny. Tortownicę wyłozyć namoczonymi w kawie herbatnikami
biszkoptami, Nastepnie wylać masę serową i wyrównać nożem, a gdy ostygnie - wstawic do lodówki.
Z wierzchu polać polewą czekoladową lub przybrać, owocami i zalać teżniejącą galaretką Wstawić do lodówki na2-3 godzny.