gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Szarlotka sypana z jabłkami i jeżyną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Taką szarlotkę robi się bardzo szybko i smakuje wybornie. Można ją podać na ciepło ale też jest pyszna na zimno.

Szarlotka  sypana  z jabłkami i jeżyną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szarlotka sypana z jabłkami i jeżyną

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka sypana z jabłkami i jeżyną
Jabłka obieramy i koimy w plastry mozna posypać trochę cynamonem. Do miski wsypujemy mąki kaszę ,cukier i proszek do pieczenia mieszamy dzielimy na trzy części. Ja taki jabłecznik piekę w naczyniu do zapiekanek. Na dno wsypujemy jedną część jabłek i połowę jeżyn, posypujemy przyprawą i cynamonem następnie posypujemy suchymi składnikami i znowu porcja jabłek i jeżyn , cynamon i porcja suchych składników .Na górę sypiemy rodzynki i płatki kokosowe. Na górę ścieramy na tarce masło . Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 175 st i pieczemy około 50 minut. POLECAM!!!
Szarlotka  sypana  z jabłkami i jeżyną
Etap 1 Do miski wsypujemy sypkie produkty.
Szarlotka  sypana  z jabłkami i jeżyną
Etap 2 Jabłka kroimy w plasterki mozna posypać cynamonem
Szarlotka  sypana  z jabłkami i jeżyną
Etap 3 Sypiemy warstwę suchych składników i owoców
Szarlotka  sypana  z jabłkami i jeżyną
Etap 4 Na wierzch scieramy na tarce masło