JUDEX

JUDEX

Kucharz
[Przepisów: 10]

Szarlotka wg JUDEX

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Łatwa u przygotowaniu delicja, idealna do porannej kawki.

Szarlotka wg JUDEX Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szarlotka wg JUDEX

 

Sposób przygotowania:

Szarlotka wg JUDEX
Margarynę, ocet, olej, cukier i jajka połączyć ze sobą. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Wyrób na jednolitą masę. 3/4 ciasta wyłóż na blach, na to tarte jabłka ze słoika lub świeże jabłka pokrojone w małe cząstki i oprószone cukrem. Jabłka posyp cynamonem. Do pozostałej części ciasta dodaj resztę mąki i dokładnie wyrób. Rozwałkuj je na cienki placek i wycinaj z niego paski. Paski z ciasta układaj na jabłkach tak aby powstała kratka. Piecz w temp. 170 st. C przez 45 min.
Szarlotka wg JUDEX
Wszystkie skladniki oprusz maki polacz ze soba
Szarlotka wg JUDEX
Po dodaniu maki i proszku do pieczenia wyrób ciasto na jednolita mase
Szarlotka wg JUDEX
Paski z pozostalej czesci ciasta ukladaj w taki spokób, bedzie ladni wygladac