Sposób przygotowania:
Szarlotka z kokosową kruszonką
Wszystkie składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść. Ciasto rozłożyć na dnie natłuszczonej i posypanej mąką blaszki (ok. 22 x 27 cm). Ciasto lekko oprószyć mąką. Wszystkie składniki kruszonki przełożyć do miski, zagnieść, a następnie rozkruszyć. Z cytryny wycisnąć sok. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (bez gniazd nasiennych), od razu polać sokiem z cytryny. Do jabłek dodać cukier i cynamon, wymieszać. Z jabłek odcisnąć nadmiar soku (można go wypić). Jabłka rozłożyć na cieście. Na wierzchu rozsypać przygotowaną kruszonkę. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ciasto piec ok. 55 minut (aż się ładnie zrumieni). Upieczone ciasto można dodatkowo oprószyć cukrem pudrem.