Sposób przygotowania:
Szarlotka z kokosową kruszonką
Wszystkie składniki ciasta zagniatamy i wyrabiamy. Z gotowego formujemy dużą kulę i na godzinę wkładamy ją do lodówki.
Jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy z cukrem i cynamonem oraz manną.
Piekarnik nagrzewamy do 180 °C. Formę (prostokątną o wymiarach 25 x 40 cm wykładamy pergaminem.
Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem. Na ciasto kładziemy warstwę jabłek.
Z kokosu, mąki, cukru i masła zarabiamy szybko kruszonkę. Palcami rozdrabniamy kruszonkę, a następnie obsypujemy obficie jabłkowe nadzienie.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40-50 min. w ok. 170* C.
Jabłka obieramy ze skórki, pozbawiamy gniazd nasiennych i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy z cukrem i cynamonem oraz manną.
Piekarnik nagrzewamy do 180 °C. Formę (prostokątną o wymiarach 25 x 40 cm wykładamy pergaminem.
Wyjęte z lodówki ciasto rozwałkowujemy na prostokąt. Wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem. Na ciasto kładziemy warstwę jabłek.
Z kokosu, mąki, cukru i masła zarabiamy szybko kruszonkę. Palcami rozdrabniamy kruszonkę, a następnie obsypujemy obficie jabłkowe nadzienie.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40-50 min. w ok. 170* C.