Sposób przygotowania:
Szarlotka z kokosowo-bezową pierzynkąNa patelni należy rozpuścić 100 g margaryny, do miski wsypać 1 op. 400 g Ciasta kruchego, wlać roztopioną margarynę, dodać 1 całe jajko i 3 żółtka (białka wykorzystamy do bezy), zmiksować, wyłożyć ciastem podłużną blachę, brzegi ciasta podwyższyć na ok. 3 cm, wyłożyć całe opakowanie 900 ml jabłek prażonych, wyrównać, wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 170 stopni i piec 30 minut. W między czasie ubić białka na sztywno, dodać cukier i żółte wiórki kokosowe, gdy minie 30 minut, wyłożyć masę bezowo-kokosową na prażone jabłka, zmniejszyć temp. do 150 stopni i piec dalsze 15-20 minut. Beza nie może ściemnieć. Wystudzić przed podaniem.
Lady Marmolada
caroline1983