Sposób przygotowania:
Szarlotka z krojonymi jabłkami
Jabłka obieramy wycinamy gniazda nasienne i kroimy w półplasterki. Podane w przepisie składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na dwie nierówne części.
Większą częścią ciasta wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki. Mniejszą odkładamy do lodówki.
Przygotowane jabłka oprószamy cukrem, obtaczamy w tartej bułce i oprószamy cynamonem. Jabłka wykładamy na ciasto.
Pozostałe od ciasta białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier a następnie budyń.
Masą białkową przykrywamy jabłka. Ciasto wyjmujemy z lodówki i robimy kruszonkę.
Zasypujemy nią piankę. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach.
Większą częścią ciasta wylepiamy spód przygotowanej dużej blaszki. Mniejszą odkładamy do lodówki.
Przygotowane jabłka oprószamy cukrem, obtaczamy w tartej bułce i oprószamy cynamonem. Jabłka wykładamy na ciasto.
Pozostałe od ciasta białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier a następnie budyń.
Masą białkową przykrywamy jabłka. Ciasto wyjmujemy z lodówki i robimy kruszonkę.
Zasypujemy nią piankę. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach.
katarzynka455