Sposób przygotowania:
szarlotka z lodami
obierz jabłka pokrój na kawałki i podsmaż na margarynie i oprósz cynamonem.
przesiej mąke dodaj 1/2 szkl cukru maragarynę,5 żółtek smietanę i proszek do pieczenia. Składniki wymieszaj i zagnieć ciasto. Podziel je na pół jedną część włóż do zamrażalnika a drugą do lodówki. po godz połowe ciasta wyłóż na blachę a na nim rozsmaruj jabłka.
z białek i 1/4 szkl cukru ubij pianę.wlej ja na jabłka.wyjmij drugą połowe ciasta z zamrażalnika i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. piecz 45 min w temp 220 stopni. szarlotke podawaj na gorąco z lodami waniliowymi
przesiej mąke dodaj 1/2 szkl cukru maragarynę,5 żółtek smietanę i proszek do pieczenia. Składniki wymieszaj i zagnieć ciasto. Podziel je na pół jedną część włóż do zamrażalnika a drugą do lodówki. po godz połowe ciasta wyłóż na blachę a na nim rozsmaruj jabłka.
z białek i 1/4 szkl cukru ubij pianę.wlej ja na jabłka.wyjmij drugą połowe ciasta z zamrażalnika i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. piecz 45 min w temp 220 stopni. szarlotke podawaj na gorąco z lodami waniliowymi