Sposób przygotowania:
Szaszłyk marynowany w chutney'u z ryżem i puree
Kurczaka pokroić w kostkę , pieczarki obrać, cebulę czerwoną obrać i przekroić na pół. Ananasa pokroić w kostkę. Składniki ponabijać na patyczki do szaszłyków, ułożyć w płaskim naczyniu i dokładnie nasmarować chutneyem. Posypać przyprawą do grilla i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Ryż wsypać do garnka , wlać mleczko kokosowe, dodać szczyptę soli , łyżkę cukru i gotować około 10 minut aż ryż wchłonie cały płyn. Następnie przykryć dokładnie i odstawić potrząsając co jakiś czas. Brokuły ugotować al dente , zblanszować zimną wodą. Brokuły , masło , szczypiorek, imbir , sambal, zblędować na gładkie puree. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Szaszłyki smażyć na patelni grillowej około 20 min. Podawać całość z ciepłymi dodatkami , aczkolwiek ryż kokosowy smakuje znakomicie również na zimno.