Sposób przygotowania:
Szaszłyk z żabnicy z kuskusem na ostro
Składniki marynaty wymieszać w płytkim naczyniu. Dodać rybę i wymieszać, aby pokryć ją marynatą ze wszystkich stron. Odstawić do lodówki na 1-2 godz. Nadziewać rybę na 8 szpikulców na zmianę z kawałkami cukini i płatkami cebuli. Ułożyć szaszłyki w płytkim naczyniu i posmarować marynatą. Zalać kuskus wrzątkiem i posolić. Przykryć i odstawić na 10 minut. Rozgrzać olej na patelni z grubym dnem i smażyć czosnek przez minutę. Domieszać przyprawy i smażyć minutę. Dodać kuskus, mango i masło. Doprawić, gotować 2 minuty i odcedzić. rozgrzać maksymalnie ruszt. Opiekać szaszłyki 3-4 minuty z każdej strony, smarując marynatą. Podawać z kuskusem.