Sposób przygotowania:
Szaszłyki.
Mięso opłukać i osuszyć,pokroić w grubą kostkę.Posypać przyprawą do kurczaka,wymieszać i włożyć do lodówki.
Papryki umyć,wytrzeć i wykroić środki z nasionkami.Pokroić w dużą kostkę.
Pieczarki opłukać,osuszyć i kroić na grube plastry.
Cukinię umyć,wytrzeć i kroić na ok.0,5 cm pół plastry .
Boczek wędzony kroić na niezbyt grube plastry wielkości kawałków kurczaka.
Na patyczki do szaszłyków (najlepiej namoczonych w wodzie godzinę wcześniej) nadziewać na przemian np.paprykę żółtą,mięso,cukinię,boczek,pieczarkę,mięso,paprykę czerwoną,boczek,pieczarkę,mięso i paprykę lub cukinię.
Gotowe szaszłyki delikatnie natłuścić olejem i posypać ze wszystkich stron przyprawą do grilla.
Grillować ze wszystkich stron lub usmażyć na patelni,obracając aby dobrze się dosmażyły.
Papryki umyć,wytrzeć i wykroić środki z nasionkami.Pokroić w dużą kostkę.
Pieczarki opłukać,osuszyć i kroić na grube plastry.
Cukinię umyć,wytrzeć i kroić na ok.0,5 cm pół plastry .
Boczek wędzony kroić na niezbyt grube plastry wielkości kawałków kurczaka.
Na patyczki do szaszłyków (najlepiej namoczonych w wodzie godzinę wcześniej) nadziewać na przemian np.paprykę żółtą,mięso,cukinię,boczek,pieczarkę,mięso,paprykę czerwoną,boczek,pieczarkę,mięso i paprykę lub cukinię.
Gotowe szaszłyki delikatnie natłuścić olejem i posypać ze wszystkich stron przyprawą do grilla.
Grillować ze wszystkich stron lub usmażyć na patelni,obracając aby dobrze się dosmażyły.
marietta
agabi22
Smakowita
mycha
Natala1210