ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Szaszłyki w piersi z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szaszłyk z pieczarkami i boczkiem owiniętym w panierowanej piersi z kurczaka.

Szaszłyki w piersi z kurczaka

Składniki:

Szaszłyki w piersi z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki w piersi z kurczaka
Piersi kroimy i rozbijamy, solimy i pieprzymy.Boczek kroimy w kostki, a pieczarki na połówki. Na długie wykałacznki lub szpikulce do szaszłyków nakładamy kolejno boczek, pieczarkę i cebulkę. I znów boczek, pieczarkę i cebulkę. Takiego szaszłyka owijamy piersią z kurczaka. Całość panirujemy w jajku i bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu mięso lekko studzimy i kroimy na dwie połówki wzdłuż wykałaczek lub szpikulców. Wykładamy szaszłyki na półmisku i dekorujemy sałatą i papryką. Podajemy z ziemniakami i surówką.