Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kotlecików z cebulą i kozim serkiem
Mięso z piersi indyczej po opłukaniu zmielić w domu lub kupić zmielone. Uformować z niego średnie kotleciki, dodając jedno lub dwa jajka,l aby się nie rozlatywało, sól oraz namoczoną w mleku czerstwą bułkę do środka masy. Obsmażyć je lekko na oleju, bo lepiej będzie kotleciki nadziewać na szpikulce. Drewniane patyczki lepiej zanurzyć we wrzątku przed grillowaniem, bo nie będą się łatwo palić. Nadziewać kolejno kotleciki, wraz krążkami obranej i opłukanej cebuli i kawałkami serka koziego. Posypać przyprawami, w tym tą do grilla szaszłyki i ułożyć na tackach aluminiowych. Grill rozpalić na pół godziny przed pieczeniem. Potem ułożyć szaszłyki na tackach i kłaść na grill. Opiekać z 25-30 min. Podawać z sosami, np. Tysiąca Wysp lub ketchupem meksykańskim.