Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczaka
Mięso dzielimy na 12 kostek. Obrany czosnek wyciskamy do miski, dodajemy 4 łyżki oleju, sok z cytryny, curry i dokładnie mieszamy. Mięso układamy w marynacie, przykrywamy i odstawiamy na 1 godz. Marchew kroimy ukośnie w plasterki i wrzucamy na ok.3 minuty do osolonej wrzącej wody. Papryki pokroić na kawałki, cebulę pokroić na ósemki. Wyjąć mięso z marynaty i osączyć. Każdy kawałek zawinąć w połowę plasterka boczku. Na każdą szpadkę nabijamy po 3 kawałki mięsa poprzekładane warzywami, posypujemy solą i pieprzem. Szaszłykismażyć na oleju przez ok. 8 - 10 minut, obracając i smarując marynatą. Szaszłyki doskonale nadają się również na grilla. Możemy podawać z ryżem i np. sosem paprykowym. SMACZNEGO
msewka
Natala1210