Szaszłyki z mielonego karpia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis udostępniony przez Towarzystwo Promocji Ryb Pan Karp

Szaszłyki z mielonego karpia

Składniki:

Szaszłyki z mielonego karpia

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z mielonego karpia
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Bułkę namoczyć w śmietance-odcisnąć. Wszystko zmielić z rybą. Dodać roztrzepane jajko, zmiażdżony czosnek, przyprawy, sól, pieprz i zioła. Wyrobić masę, jeżeli za luźna dodać bułki tartej. Formować mokrymi rękami małe kuleczki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć głębokim tłuszczu. Osuszyć na ręczniku papierowym. Nabijać na szpadki szaszłykowe na przemian z dodatkami warzywnymi w zależności od sezonu.



 

Tagi:

jajko tarta jajka