Sposób przygotowania:
Szaszłyki z mielonego z sałatką
Ser zetrzeć na tarce. Mięso mielone wymieszać z jajkami, serem, bułką tartą, musztardą, chrzanem, wyrobić na gładką masę, doprawić solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200stopni. Dłonie zwilżać w wodzie i z masy uformować kulki. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na dużą kostkę. Kostki mięsne na przemian z papryką nabijać na patyki do szaszłyków. Blachę wysmarować olejem, na niej ułożyć szaszłyki, wstawić do piekarnika i piec 20minut. Kalafior oczyścić, umyć, podzielić na małe różyczki. Kukurydzę i fasolę odcedzić. Dymki oczyścić, umyć, drobno pokroić. Pomidory umyć, osuszyć, pokorić w kostkę. Kalafiora, kukurydzę, fasolę, dymki i pomidory włożyć do miski. Ocet wymieszać z 80ml niegazowanej wody, solą, pieprzem, cukrem, 3 łyżkami oleju i ziołami. Sosem polać sałatkę, wstawić do lodówki na 10minut.