Sposób przygotowania:
Szaszłyki z wątróbki wieprzowej.
Wątróbkę opłukać pod zimną wodą, pokroić w plastry ok.1,5 cm, a następnie plastry w kwadraty.Zalać mlekiem i wstawić do lodówki.Cebule obrać i pokroić w plastry.Wątróbkę po ok.1/2 godz. osączyć z mleka.Nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian wątróbkę i plastry cebuli.Ja zrobiłam 5 sztuk.Smażyć na rozgrzanym oleju zez wszystkich stron.Pod koniec oprószyć świeżo zmielonym pieprzem a po zdjęciu z patelni osolić.
Ja podałam z ziemniakami z wody i sałatką z sałaty , pomidora, rzodkiewki i szczypiorku z sosem winegret.
Ja podałam z ziemniakami z wody i sałatką z sałaty , pomidora, rzodkiewki i szczypiorku z sosem winegret.
zewa
Na szczęście mam w zamrażarce jeszcze wątróbkę, więc przy najbliższej okazji zrobię szaszłyki wg Twojego pomysłu.5
luna
ewala
iwi69
Jojo