Sposób przygotowania:
,,Szatańskie jadło „:
Mięso pokroić w kostkę. Wrzucić na miseczkę. Polać 2 łyżkami oliwy, 1 łyżką sosu sojowego. Posypać mieloną papryką i pieprzem. Wsypać mąkę ( 3-4 łyżki ) i obtoczyć mięso w przyprawach i mące. Zostawić na 30 minut. Strząsnąć nadmiar mąki . Smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano ( uwaga – mąka lubi się przypalać ). Przełożyć do garnka. Dorzucić pokrojone w piórka cebule, suszone grzyby, pokrojone w plasterki i podsmażone na rumiano pieczarki, 1 kostkę bulionową . Zalać wodą i dusić do miękkości mięsa. Wyjąć suszone grzyby , pokroić w paseczki i powrotem włożyć do gulaszu. Marchewkę pokroić w plasterki. Kapustę usiekać w grubą kostkę . Kapustę i marchewkę zalać wodą , dodać drugą kostkę bulionową . gotować ok. 1 godziny. Odcedzić . Włożyć kapustę do gulaszu . Wymieszać . Dusić jeszcze 30 minut. Doprawić do smaku papryką , pieprzem , sosem sojowym . ( jeśli ktoś lubi można dodać trochę przecieru pomidorowego ). Gulasz powinien być gęsty i pikantny.
A.B.
Babciagramolka
A co nie lubisz sosu sojowego ? Można użyć maggi w płynie lub przyprawy do zup.