mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Szatkowane kotleciki z jarmużem i kuskusem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Kotleciki w których można się zakochać. Są tak dobre że nie można się im oprzeć. Lekkie, dużo zdrowych składników. Przemyciłam w nich kaszę którą bardzo lubię, ale jak ktoś nie lubi to nawet się nie zorientuje że ona tam jest.

Szatkowane kotleciki z jarmużem i kuskusem

Składniki:

Szatkowane kotleciki z jarmużem i kuskusem

 

Sposób przygotowania:

Szatkowane kotleciki z jarmużem i kuskusem

ETAP 1:

Szatkowane kotleciki z jarmużem i kuskusem
pierś z kurczaka pokrojona doprawiona odstawiona

Pierś z kurczaka kroję drobno, dodaję sól, pieprz, czubrycę czerwoną, przyprawę włoską. Odstawiam na 30 minut.

ETAP 2:

Szatkowane kotleciki z jarmużem i kuskusem
jarmuż pokrojony chwilę podgotowany odcedzony

Jarmuż pozbawiam środkowych nerwów, kroję,płuczę. Brokuły dzielę na różyczki i gotuje al dente w osolonej wodzie. Jarmuż także gotuję trzy minuty w tej samej wodzie.. Odcedzam.

ETAP 3:

Szatkowane kotleciki z jarmużem i kuskusem
brokuły papryka jarmuż kasza kurczak w misce

Kaszę jaglaną gotuję według opakowania. Paprykę kroję w kostkę. Do kurczaka dodaję brokuły, jarmuż, kaszę, paprykę.

ETAP 4:

Szatkowane kotleciki z jarmużem i kuskusem
do masy dodane jajko jogurt grecki wymieszane

Do masy dodaję jajko, jogurt, mąkę, ser starty. Całość mieszam i doprawiam według uznania. Kotleciki nakładam łyżką na rozgrzane masło klarowane. Smażę na wolnym ogniu aż się zarumienią z dwóch stron.