Sposób przygotowania:
Szatkowane kotleciki z jarmużem i kuskusemETAP 1:
Pierś z kurczaka kroję drobno, dodaję sól, pieprz, czubrycę czerwoną, przyprawę włoską. Odstawiam na 30 minut.
ETAP 2:
Jarmuż pozbawiam środkowych nerwów, kroję,płuczę. Brokuły dzielę na różyczki i gotuje al dente w osolonej wodzie. Jarmuż także gotuję trzy minuty w tej samej wodzie.. Odcedzam.
ETAP 3:
Kaszę jaglaną gotuję według opakowania. Paprykę kroję w kostkę. Do kurczaka dodaję brokuły, jarmuż, kaszę, paprykę.
ETAP 4:
Do masy dodaję jajko, jogurt, mąkę, ser starty. Całość mieszam i doprawiam według uznania. Kotleciki nakładam łyżką na rozgrzane masło klarowane. Smażę na wolnym ogniu aż się zarumienią z dwóch stron.