Sposób przygotowania:
Szczupak z krewetkami
Sprawioną rybę (golimy z łusek,obcinamy płetwy,patroszymy) wkładamy w całości do dużego garnka z wrząca osoloną wodą.Dodajemy seler,por,marchew i pietruszkę oraz przyprawy:2 liście laurowe,gałkę muszkatołową(2 całe),10 ziaren pieprzu czarnego,5 ziaren ziela angielskiego.Gotujemy jakieś 40 minut na małym ogniu.+++W tym czasie robimy sos.Zeszklamy posiekana drobniutko cebulkę.wyjmujemy ją z tłuszczu.Dodajemy do niej śmietanę,sok cytrynowy,cukier do smaku, musztardę i pieprz mielony do smaku.wstawiamy to do kąpieli wodnej z gorącą woda i ucieramy na jednolitą masę.W razie potrzeby możemy doprawić sola do smaku.+++Rybę wykładamy na półmisek,okładamy ją krewetkami i polewamy sosem.Smacznego!