vodo6565

vodo6565

Szef Kuchni
[Przepisów: 44]

szlachecki węgorz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

mój ulubiony węgorz przygotowany po szlachecku

szlachecki węgorz

Składniki:

szlachecki węgorz

 

  • węgorz
  • 7 jajek
  • 4 przepiórcze jajka
  • piórka koperku
  • Sos:
  • szklanka gęstej śmietany
  • 3 łyżki łagodnego majonezu
  • 3 kopiaste łyżki posiekanych piórek koperku
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

szlachecki węgorz
na początek należy węgorza podzielić na porcje zdjąć skórę usunąć ość grzbietową oraz lekko rozdrobnić następnie rozłożyć na spodzie szklanych pucharków. Na każdej zaś porcji ułożyć pokrojone już wzdłuż na 7 części jajko. Na koniec przygotowujemy sos. Wszystkie składniki łączymy lekko ubijamy dodajemy koperek. Rybę zalewamy sosem wierzch natomiast przybieramy połówką jajeczka i piórkami koperku.