Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycel drobiowy z masłem czosnkowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Na obiad serwujemy sznycelki w nowej, ciekawej wersji - z masełkiem czosnkowym

Sznycel drobiowy z masłem czosnkowym

Składniki:

Sznycel drobiowy z masłem czosnkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycel drobiowy z masłem czosnkowym
masło czosnkowe Filety z piersi kurczaka rozklepać tłuczkiem do mięsa . Posolić , popieprzyć .Na każdym filecie położyć łyżeczkę masła czosnkowego, złożyć filet na pół tak by masło znalazło się w ,, kieszonce ". Panierować w jajku , bułce tartej, mące .Smażyć na rumiano na maśle z dodatkiem 1 łyżki oliwy . Masło czosnkowe robię ucierając zmiksowany czosnek z masłem ( ok 10 ząbków średniej wielkości na kostkę masła ). Formuję to masło po utarciu w wałeczek ( owijając folią spożywczą i schładzając )- potem kroję na porcje i takie trzymam w zamrażalniku .