BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Sznycel drobiowy z musem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Drób to uniwersalny składnik w naszej kuchni .Dzisiaj z musem z serka śmietankowego.

Sznycel drobiowy z musem

Składniki:

Sznycel drobiowy z musem

 

  • 1/2 kg pierś z kurczaka
  • olej do smażenia
  • jajko
  • bułka tarta
  • Sól
  • pieprz ziołowy szczypta
  • Mus z sera:
  • 200 g twarożku o naturalnym smaku
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Sznycel drobiowy z musem
Pierś z kurczaka lub z indyka płuczemy , osuszamy na papierowym ręczniku , kroimy na kilka kotletów , rozbijamy je tłuczkiem . Panierujemy w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej . Smażymy na patelni z obu stron , na rozgrzanym oleju .Twarożek mieszamy z majonezem , doprawiamy do smaku solą i pieprzem , wszystko mieszamy na gładką , puszystą masę .Pomidora myjemy , kroimy na malutkie kawałeczki , parę zostawiamy do dekoracji , dokładamy do serka , razem całość mieszamy . kotlety wykladamy na talerzyk . Mus wykładamy na kotlety . Podajemy na obiad lub kolację wg własnego uznania z frytkami lub bagietką .