dido.mun

dido.mun

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 130]

Sznycel w orzechowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jako panierkę można użyć migdałów...pycha!

Sznycel w orzechowej panierce

Składniki:

Sznycel w orzechowej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycel w orzechowej panierce
Cytrynę sparz, otrzyj skórkę wyciśnij sok. Sznycle włóż między dwa kawałki folii spożywczej i lekko rozbij tłuczkiem.
Skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Orzechy posiekaj i mieszaj z łyżką mąki. Białko rozkłóć widelcem. W rondlu roztop masło, wrzuć posiekaną szałwię, smaż chwilę. Dodaj pozostałą mąkę, zasmażkę rozprowadź bulionem. Dodaj skórkę i pozostały sok, zapraw śmietaną. Sznycle zanurz w białku i obtocz w orzechach. Smaż na rozgrzanym oleju. (ok. 3 minuty z każdej strony). Podawaj z sosem cytrynowo- szałwiowym i surówką.

Tagi:

indyk