Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Sznycelki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty

Sznycelki

Składniki:

Sznycelki

 

  • 50 dag chudej wieprzowiny bez kości
  • l mała puszka pasztetu z drobiu
  • I jajko
  • tarta bułka lub garśc polouszonych
  • płatk w kukurydzianych
  • sok z cyĘny
  • warzywna przyprawa tYPu vegeta
  • sól, pieprz
  • garśc posiekanej zieleniny

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki
Mięso lekko rozbić, natrzeć sokiem z cytryny i przyprawą warzywną zawinąć w folię spotywczą i włożyć do lodówki
przynajmniej na godzinę. Filety obtoczyć w posiekanej zieleninię, następnie z obu Stron posmarować pasztetem drobiowym.
Jajko lekko ubić zę szczypĘ soli i pieprzu.Sznycle maczać w jajku i panierować w tartej bułce. Smażyć z obu stron na złoty kolor,
Pyszne sznycelki wieprzowe smakują wyśmienicie z różnego rodzaju sosami.
Smacznego!