Sposób przygotowania:
Sznycelki cielęce z pomidorami
Obtocz cielęcinę w mące; otrząśnij z nadmiaru mąki. Rozgrzej połowę oleju i połowę masła na dużej, grubej patelni; usmaż połowę cielęciny tak, aby z dwóch stron zrobiła się brązowa. Powtórz to samo z pozostałą ilością oliwy, masła i cielęciny.
Na wierzchu połowy sznycelków połóż szynkę, bazylię i ser.
Dookoła cielęciny, na patelni, ułóż połówki pomidorów; przykryj patelnię i duś na małym ogniu do momentu, aż ser się rozpuści. Przykryj rączkę patelni folia aluminiową, wstaw patelnię pod gorący grill. Zrób to samo z drugą połową cielęciny.
Można podawać z zieloną sałatą.
Na wierzchu połowy sznycelków połóż szynkę, bazylię i ser.
Dookoła cielęciny, na patelni, ułóż połówki pomidorów; przykryj patelnię i duś na małym ogniu do momentu, aż ser się rozpuści. Przykryj rączkę patelni folia aluminiową, wstaw patelnię pod gorący grill. Zrób to samo z drugą połową cielęciny.
Można podawać z zieloną sałatą.