zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Sznycelki pod kołderką

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Sznycelki z serem i pieczarkami z piekarnika

Sznycelki pod kołderką

Składniki:

Sznycelki pod kołderką

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki pod kołderką
Schab umyć, osuszyć i pokroić na 6 kotletów.
Lekko każdy z nich rozbić.
Skropić octem balsamicznym, posolić, posypać czosnkiem i popieprzyć.
Trochę soli zostawić do pieczarek.
Na każdy kotlet położyć pokrojone w plasterki brzoskwinie.
Następnie układamy oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki, posolić.
Na koniec posypujemy wszystko startym na drobnych oczkach żółtym serem i posypujemy papryką.
Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut.