Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sznycelki z ryb z jajkiem

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kostki rybne rozmrozić. Bułkę namoczyć w wodzie, następnie odcisnąć. Cebulę

Sznycelki z ryb z jajkiem

Składniki:

Sznycelki z ryb z jajkiem

 

  • 50 dag ryby w kostkach
  • czerstwa bułka
  • 10 dag cebuli
  • 5 jajek
  • 25 g masła
  • tłuszcz
  • zielona pietruszka lub szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sznycelki z ryb z jajkiem
Kostki rybne rozmrozić. Bułkę namoczyć w wodzie, następnie odcisnąć. Cebulę obrać, umyć, pokroić w talarki i zeszklić na gorącym oleju. Rybę, bułkę i cebulę zemleć w maszynce do mięsa; Dodać 1 jajko, soi i pieprz do smaku - palcami wyrobić na gładką masę. Uformować podłużne sznycelki i usmażyć na złoty kolor. Na drugiej patelni rozgrzać masło i usmażyć jajka sadzone. Rybę i jajka przełożyć na talerze. Podawać udekorowane posiekaną zieleniną.