Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sznycle po wiedeńsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. jajka

Sznycle po wiedeńsku

Składniki:

Sznycle po wiedeńsku

 

Sposób przygotowania:

Sznycle po wiedeńsku
Mięso pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. jajka roztrzepać, mąkę i tartą bułkę wysypać na płaskie talerze. Sznycle panierować kolejno w mące, jajku i bułce. Lekko przycisnąć panierkę ręką, aby dobrze się trzymała. Na patelni rozgrzać masło, włożyć sznycle. Smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z plasterkiem cytryny i gotowanymi ziemniakami.


Tagi:

jajko tarta jajka