Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Sznycle w fasoli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Potrawa dnia drugiego . Doskonale się sprawdza kiedy nam się spieszy.

Sznycle w fasoli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycle w fasoli

 

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • 1 puszka fasoli w sosie pomidorowym ( ok. 400 g - kupuję Heinza )
  • przyprawa Jarzynka
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Sznycle w fasoli
Pierś umyć i osuszyć. Przekroić na 4-5 małych kawałków. Rozklepać przez folię spożywczą by nie porozrywać włókien. Posypać kotleciki Jarzynką. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju z pestek winogron. Fasolkę z puszki odsączyć z sosu na sitku ( sos ma zostać.).Włożyć do garnka. Na fasolce ułożyć sznycle. Polać z wierzchu sosem od fasolki. Dusić parę minut na bardzo małym gazie. Podawać posypane natka pietruszki ( lubczykiem lub melisą). * Można dodatkowo podać ziemniaki ale ostatnio jestem zwolenniczką podawania niektórych dań bez ziemniaków , ryżu, klusek itp. I nie chodzi o liczenie kalorii czy inne diety -po prostu wydaje mi się, że jeśli mamy w potrawie groch , fasolę, soję czy soczewicę to nie potrzeba nic dodawać.
Sznycle w fasoli
Pokrojone na kawałki piersi kurczaka rozklepać -posolić i posypać pieprzem
Sznycle w fasoli
Sznycle panierować w jajku i bułce tartej- usmażyć na rumiano
Sznycle w fasoli
Odsączyc część sosu od fasolki tak by polać nim potem sznycle
Sznycle w fasoli
Ułozyc na fasolce sznycle - polać odsączonym sosem pomidorowym i chwilę dusić