Sposób przygotowania:
Sznycle wieprzowe w sosie beszamelowym
Różyczki kalafiora i brokuła ugotować na półtwardo. Sznycle rozbić tłuczkiem i usmażyć na oleju. Następnie oprószyć solą i pieprzem, ułożyć w formie żaroodpornej. Na tłuszcz ze smażenia wrzucić posiekaną cebulę, przyprawić pieprzem i łyżeczką vegety. Po podsmażeniu polać tłuszczem z zeszkloną cebulą mięso. Wokół mięsa rozłożyć naprzemiennie różyczki kalafiora i brokuła. Całość polać sosem beszamelowym, na wierzchu ułożyć wiórki masła, posypać startym serem żółtym. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 20 minut w temperaturze 200 stopni. Sos beszamelowy: Margarynę i mąkę utrzeć na jednolitą masę w rondelku. Rozprowadzić odrobiną ciepłego mleka, połączyć z resztą mleka. Zagotować i odstawić do wystudzenia. Dodać utarty ser i śmietanę oraz przyprawy. Całość raz jeszcze podgrzać mieszając, nie doprowadzając do wrzenia.