kaja

kaja

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 162]

sznycle z czerwonym pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

szybkie sznycle z serową pierzynką

sznycle z czerwonym pesto

Składniki:

sznycle z czerwonym pesto

 

  • 4 sznycle cielęce
  • kilka liści szałwii
  • 2 ząbki czosnku zgniecionego drobno
  • sok z 1 limonki
  • łyżka oliwy
  • pół słoiczka czerwonego pesto
  • mąka
  • oliwa do smażenia
  • sałata ruccola
  • parmezan do posypania
  • sól

Sposób przygotowania:

sznycle z czerwonym pesto
Sznycle lekko rozbić, natrzeć solą, czosnkiem, skropić sokiem z limonki. Liście szałwii rozetrzeć z łyżka oliwy, wymieszać z mięsem, zostawić na godzinkę.

sznycle posmarować pesto, opanierowac w mące, włożyć na rozgrzaną oliwę na średni płomień, usmażyć z jednej strony, obrócić, posypać parmezanem i dopiec z drugiej strony.
Podawać ze skropioną oliwą ruccolą.

Tagi:

sałata pesto