Sposób przygotowania:
Sznycle z grzybami
1. Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić w drobną kostkę.
2. Pieczarki i cebulę obrać i również pokroić w kostkę, po czym przełożyć przełożyć do miski, dodać starty żółty ser, mięso oraz jajka połączone z mąką ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszać o doprawić solą, przyprawą uniwersalną, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
3. Na patelni rozgrzać olej i układać na nim porcje masy, formując płaskie sznycle. Smażyć do zarumienienia po ok 5 min z jednej strony.
2. Pieczarki i cebulę obrać i również pokroić w kostkę, po czym przełożyć przełożyć do miski, dodać starty żółty ser, mięso oraz jajka połączone z mąką ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszać o doprawić solą, przyprawą uniwersalną, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
3. Na patelni rozgrzać olej i układać na nim porcje masy, formując płaskie sznycle. Smażyć do zarumienienia po ok 5 min z jednej strony.