tomek458

tomek458

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Sznycle z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kotlety. Dzięki grzybom i przyprawom są bardzo aromatyczne. Smakują każdemu.

Sznycle z grzybami

Składniki:

Sznycle z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z grzybami
1. Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie pokroić w drobną kostkę.

2. Pieczarki i cebulę obrać i również pokroić w kostkę, po czym przełożyć przełożyć do miski, dodać starty żółty ser, mięso oraz jajka połączone z mąką ziemniaczaną. Wszystko dokładnie wymieszać o doprawić solą, przyprawą uniwersalną, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

3. Na patelni rozgrzać olej i układać na nim porcje masy, formując płaskie sznycle. Smażyć do zarumienienia po ok 5 min z jednej strony.