Sposób przygotowania:
Sznycle z indyka z ananasem
Mięso indyka i grzyby umyć i osuszyć. Mięso pokroić na paski grubości 1 cm. Duże grzyby przekroić na pół. Imbir pokroić na bardzo drobną kostkę i zmieszać z 4 łyżkami sosu sojowego, sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i niewielką ilością chili. Mięso i grzyby polać marynatą i odstawić na godzinę do lodówki. Ananasa obrać, pokroić w plasterki grubości palca i usunąć wewnętrzny głąb. Plastry podzielić na kawałki. Olej podgrzać w dużej patelni. Odsączone mięso i grzyby obsmażyć z każdej strony, potem dodać kawałki ananasa. Kiełki umyć i odsączyć. Wrzucić na patelnię i dusić, ciągle mieszając, przez kilka minut. Sznycle jeszcze raz doprawić solą, pieprzem i resztą sosu sojowego. Szczypiorek umyć, otrząsnąć i drobno posiekać. Przed podaniem dodać do potrawy.