Sposób przygotowania:
Sznycle z kiełbasy
Kiełbasę pokroić w plastry.
Szczypiorek posiekać.
Jajko wbić do głębokiego talerza, roztrzepać widelcem z sola, pieprzem i chili. Dodać posiekany szczypiorek oraz przesianą mąkę (by nie miała grudek). Wszystko wymieszać dokładnie.
Plastry kiełbasy obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Szczypiorek posiekać.
Jajko wbić do głębokiego talerza, roztrzepać widelcem z sola, pieprzem i chili. Dodać posiekany szczypiorek oraz przesianą mąkę (by nie miała grudek). Wszystko wymieszać dokładnie.
Plastry kiełbasy obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami i surówką.