Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Sznycle z kiełbasy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczny choć kaloryczny dodatek do obiadu

Sznycle z kiełbasy

Składniki:

Sznycle z kiełbasy

 

  • 0,5 kg grubej kiełbasy np krakowskiej
  • 1 jajko
  • pół szkl mąki
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • olej

Sposób przygotowania:

Sznycle z kiełbasy
Kiełbasę pokroić w plastry.
Szczypiorek posiekać.
Jajko wbić do głębokiego talerza, roztrzepać widelcem z sola, pieprzem i chili. Dodać posiekany szczypiorek oraz przesianą mąkę (by nie miała grudek). Wszystko wymieszać dokładnie.
Plastry kiełbasy obtaczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podawać z ziemniaczkami i surówką.