Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sznycle z kurczaka z teriyaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sznycle z piersi kurczaka w marynacie z sosem teriyaki i ziołami prowansalskimi, smażone w panierce z bułki tartej.

Sznycle z kurczaka z teriyaki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycle z kurczaka z teriyaki

 

Sposób przygotowania:

Sznycle z kurczaka z teriyaki
Każdą pierś z kurczaka przekroić wzdłuż, żeby otrzymać 4 płaty mięsa. Czosnek posiekać. Dodać do niego sos teriyaki, przyprawę do kurczaka, zioła i trochę soli. Dokładnie wymieszać. Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć kawałki mięsa i odłożyć w chłodne miejsce na przynajmniej 30 minut. Po tym czasie zamarynowane mięso obtaczać w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Sznycle z kurczaka z teriyaki
Mięso pokrojone wzdłuż na cztery płaty.
Sznycle z kurczaka z teriyaki
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszane.
Sznycle z kurczaka z teriyaki
Kawałki mięsa dokładnie natarte marynatą.
Sznycle z kurczaka z teriyaki
Zamarynowane mięso w panierce smażone na rozgrzanym oleju.