Sposób przygotowania:
Sznycle z serkiem i kapustą
Cebule obierz i drobno posiekaj, dodaj do mięsa mielonego, wymieszaj z jajkiem. Przypraw do smaku. Formuj kotlety , obtaczaj kazdy w mące i smaż na rozgrzanym oleju. Przełóż do naczynia zaroodpornego. Orzechy rozdrobnij tluczkiem, wymieszaj z serkiem, przypraw sola i pieprzem. Po lyzce serka nakladaj na kazdego kotleta , zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym na funkcji grill.Kapuste polej wrzatkiem na sicie. Osaczona z wody przesmaz na lyzce oleju razem z pokrojonymi winogronami. Przykryj ja i dus ok.10 minut. Skrop sokiem z cytryny, dodaj szczypte soli, pieprzu i cukru. Wymieszaj,p rzeloz na polmisek, posyp koperkiem , na niej uloz kotlety, posyp posiekanymi orzechami. Podawaj z ziemniakami z wody posypane koperkiem.
Lemonaga
cherry
iwa643