Sposób przygotowania:
Sznycle z sosem miodowym
2 cebule kroimy na ćwiartki, marchewkę kroimy w plasterki i gotujemy je razem w małej ilości osolonej wody.Odcedzamy i miksujemy na puree.Resztę cebulek dzielimy na połówki.Siekamy natkę pietruszki.Jajka mieszamy ze śmietaną,doprawiamy gałką muszkatołową,solą,pieprzem.Wsypujemy natkę pietruszki.Wszystko dodajemy do puree.Bierzemy 8 foremek o pojemności 125 ml i smarujemy je tłuszczem,posypujemy bułka tartą i napełniamy puree.Pieczemy 40 minut w 200*C.Karmelizujemy cukier,podlewamy octem.Dodajemy połówki cebuli i dusimy 15 minut.Sznycle przekrajamy na połowę,smażymy je na maśle po 8 minut z każdej strony.Doprawiamy solą i pieprzem.Zdejmujemy mięso z patelni i póki puree się nie upiecze to zawijamy je sobie w folię aluminiową.Tłuszcz ze smażenia mięsa mieszamy z miodem i 1/2 szklanki wody.Wrzucamy skórke z cytryny i wlewamy sok z cytryny.Zagotowujemy.Doprawiamy do smaku.Podajemy puree marchewkowe,sznycle isos,udekorowane plasterkami cytryny.Smacznego!!!