ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Szparagi pod wyraźnym sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczny sos na pysznych szparagach

Szparagi pod wyraźnym sosem

Składniki:

Szparagi pod wyraźnym sosem

 

Sposób przygotowania:

Szparagi pod wyraźnym sosem
Szparagi oczyszczamy i myjemy. Wkładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy al dente. W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy starty ser pleśniowy, przecisnięty przez praskę czosnek i jogurt. Energicznie mieszamy. Dodajemy przyprawy do smaku. Szparagi układamy obok siebie na talerzu (można wyłożyć sałatą), następnie polewamy ciepłym sosem, posypujemy posiekanym koperkiem i natychmiast pałaszujemy.