eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Szparagi w szynce Eli z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam szparagi podgotowane na parze. Szparagi zawinęłam w szynkę szwarcwaldzką i upiekłam na grillu.

Szparagi w szynce Eli z grilla

Składniki:

Szparagi w szynce Eli z grilla

szparagi

szynka

  • 2 opakowania szynki szwarcwaldzkiej - 18 plastrów

przyprawy

  • pieprz do smaku
  • olej do posmarowania tacki

Sposób przygotowania:

Szparagi w szynce Eli z grilla

przygotowanie szynki

Szparagi w szynce Eli z grilla
Plasterki szynki wyjąć z opakowania na talerz.

Szynkę szwarcwaldzką wyjąć na talerz z opakowania.

przygotowanie szparagów

Szparagi w szynce Eli z grilla
Z opłukanych szparagów odłamać zdrewniałe końcówki.

Szparagi opłukać i odłamać zdrewniałe końcówki.

przygotowanie szparagów cd

Szparagi w szynce Eli z grilla
Szparagi gotować na parze przez pięć minut.

Przygotowane szparagi gotować 5 minut na parze.

przygotowanie szparagów cd

Szparagi w szynce Eli z grilla
Zawinąć po dwa szparagi w trzy plasterki szynki

Plastry szynki oprószyć pieprzem. Po dwa szparagi zawijać w trzy plastry szynki szwarcwaldzkiej

przygotowanie szparagów cd

Szparagi w szynce Eli z grilla

Zawinięte szparagi ułożyć na tacce posmarowanej olejem. Tackę ze szparagami położyć na rozgrzanym grillu i piec z obu stron na rumiano. Smacznego!