Pati Kuchareczka

Pati Kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 121]

Szparagi z masłem i orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szparagi z masłem i orzechami

Szparagi z masłem i orzechami

Składniki:

Szparagi z masłem i orzechami

 

Sposób przygotowania:

Szparagi z masłem i orzechami
Szparagi obierz, a obierki zalej wodą i ugotuj. Jajka ugotuj przez 10 minut w wywarze z łupin, wywar przecedz, dodaj sok pomarańczowy, posol i zagotuj. Wrzuć obrane szparagi. Orzechy upraż na sucho, dopóki nie zaczną wydzielać zapachu, po czym pognieć je, aby usunąć skórki. Oczyszczone orzechy wloz do worka i rozgnieć wałkiem. Jaja pokroj w drobną kostkę. Szparagi wyjmij i osącz, posyp jajkiem i polej roztopionym posolonym masłem z dodatkiem orzechów.